تحولات منطقه

عضو کمیسیون صنایع مجلس: کشورهای غربی هر کشوری را که اقتصاد پویایی داشته باشد به نحوی زمین گیر می کنند. ایران، روسیه، چین، هند و ... نیز هدف سیاست های خصمانه آنها هستند. اما واقعیت این است که نمی توان کشورها را متوقف کرد و در نهایت سیاست های فعال برای رشد نتیجه می دهد.

دهقانی در گفت‌وگو با قدس: غربی‌ها هر کشوری را که اقتصاد پویایی داشته باشد به نحوی زمین‌گیر می‌کنند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

 الهویردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفت و گو با قدس تصریح کرد: در دنیای امروز یکجانبه گرایی معنایی ندارد و اراده ی کشورهای مختلف در روندهای جهانی موثر است. رشد اقتصادی شش ماهه ی اول سال جاری در کشورمان نشان داد که نمی توان از طریق تحریم کشورها را راکد نگه داشت و از حرکت آن ها جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: کشورها در شرایط تحریمی سیاست های متفاوتی به اجرا می گذارند. ما طی سال های گذشته و در دولت سیزدهم سیاست اتکا به خود را برای برون رفت از تحریم ها در پیش گرفتیم که نتیجه بخش بود. یکی از مهم ترین اقدامات دولت در زمینه توسعه تجارت نفت و گاز، تکیه بر بازطراحی تجارت ایران به کمک اعتماد به دانش بنیان ها بوده است که توانستیم به بازارهای جدید در حوزه بازسازی پالایشگاه های فراسرزمینی در آمریکای جنوبی با سیاست پالایشگاه‌داری فراسرزمینی و استفاده از تجهیزات تولید بار اول شده صنعت پالایشگاهی برسیم و همین امر کمک کرده است که به رشد خوبی در بخش برداشت و تجارت نفت و گاز برسیم.

دهقانی گفت: کشورهای غربی هر کشوری را که اقتصاد پویایی داشته باشد به نحوی زمین گیر می کنند. جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، هند و... نیز هدف سیاست های خصمانه ی آن ها هستند. اما واقعیت این است که نمی توان کشورها را متوقف کرد و در نهایت سیاست های فعال کشورها برای رشد و پیشرفت نتیجه می دهد.

وی ادامه داد: معاهداتی مانند بریکس و شانگهای نیز به کمک ما آمده اند تا رشد خوبی را داشته باشیم. به طور مثال، بریکس نزدیک به نصف بازارهای دنیا را در اختیار دارد و بستری برای گسترش مراودات بین المللی مان به وجود می آورد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: ما کشوری هستیم که از شرایط خوبی برای رشد برخورداریم. در زمینه های مختلف مانند صنایع و معادن و کشاورزی ظرفیت های خوبی داریم که باید از آن ها بهره برداری کنیم. به لحاظ تنوع آب و هوایی، وصل بودن به آب های آزاد، ذخایر نفت و گاز، موقعیت ژئوپولتیکی و... وضعیت بسیار خوبی داریم و می توان گفت 10 درصد از امکانات طبیعی جهان در اختیار 1 درصد جمعیت جهان که کشور ماست، قرار دارد. استفاده ی صحیح از این امکانات به ما کمک می کند که رشد اقتصادی خوبی را رقم بزنیم.

دهقانی گفت: در حوزه ی نفت و گاز ظرفیت های بسیار زیادی داریم که هنوز از تمام آن ها به نحو احسنت استفاده نکرده ایم. البته سیاست های خوبی به اجرا گذاشته ایم و به نتایج مطلوبی دست یافته ایم. اما هنوز هم ظرفیت خالی در این حوزه داریم.

وی ادامه داد: ما هنوز در تأمین نیاز گاز کشور مشکل داریم. اما همین که توانسته ایم بدون نیاز به کشورهای خارجی این بخش را با تکیه بر توان داخلی توسعه دهیم، خوب است. بهره برداری از میادین گازی کشور با استفاده از تولیدات بار اول و محصولات دانش بنیانی میسر شد. این روند باید ادامه یابد تا به بهره برداری حداکثری از میادین مشترک اقدام کنیم.

گفتنی است، براساس گزارش مرکز آمار ایران، تولید ناخالص داخلی کشور در شش ماهه ی اول سال بهبود یافت و شاهد رشد اقتصادی قابل قبولی بودیم. در تابستان 1402 در مقایسه با تابستان سال گذشته 7.1 درصد افزایش یافت. رشد اقتصادی بدون احتساب نفت 3.6 درصد و با احتساب نفت 4.7 درصد گزارش شده است. به طور کلی، رشد اقتصادی کشور در شش ماهه ی اول سال به 7 و نیم درصد رسید.

نکته ی مهم این است که رشد اقتصادی در شرایط تحریمی کامل به دست آمد. به گفته ی خزانه داری آمریکا، نه تنها طی سال های گذشته تحریم ها علیه ایران تخفیف نیافت، بلکه با جدیت پیگیری شده است.

دولت سیزدهم به جای امید بستن به رفع تحریم ها، سیاست های اقتصادی و سیاسی فعالی را به اجرا گذاشت. در همین ارتباط، علاوه بر پیگیری همکاری‌های گازی با کشورهای شمالی به سمت افزایش صادرات گاز طبیعی رفت که این قدم بزرگ و مهم، تجارت گاز ایران را به حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش داد.

اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی در صنعت نفت و گاز کشور و استفاده ی حداکثری از تولیدات بار اول به کمک مان آمد تا بتوانیم بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی را عملیاتی و به افزایش تولید گاز کشور کمک کنیم. تمامی این روندها در کنار افزایش صادرات نفت، بسترساز رشد اقتصادی کشور شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.